Πώς μπορώ να εκτελέσω την PHP έκδοση που επιθυμώ;

Αυτό το άρθρο ισχύει για πελάτες με Business Hosting, VPS και μεταπωλητές. Ο PHP Selector δεν είναι διαθέσιμος στα Shared πακέτα.

Από προεπιλογή, όλα τα Πακέτα Φιλοξενίας μας και τα Πακέτα Μεταπωλητών μας τρέχουν την τελευταία σταθερή έκδοση της PHP.  Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, πολλές παλιές εφαρμογές ενδέχεται να μην υποστηρίζονται από τις νεότερες εκδόσεις της PHP (διότι δεν είναι συμβατές) και ως εκ τούτου να μη μπορούν πλέον να εκτελεστούν. Γι' αυτό το λόγο, δίνουμε την δυνατότητα της επιλογής των εκδόσεων εύκολα και απλά. Θα πρέπει να επισημάνουμε, πως οι εφαρμογές που τρέχουν με παλιές εκδόσεις PHP, θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναβαθμίζονται, γιατί από κάποια στιγμή και μετά, δεν θα υπάρχει πλέον έκδοση εγκατεστημένη στον server για να τις υποστηρίξει.

Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, σας διαθέτουμε ένα εργαλείο που ονομάζεται "PHP Selector". Το εργαλείο αυτό είναι μέρος του CloudLinux λειτουργικού συστήματος και επιτρέπει στους χρήστες, να επιλέξουν την έκδοση της PHP που θα ήθελαν να τρέχουν στον λογαριασμό φιλοξενίας τους. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που χρειάζονται πχ μια παλαιότερη έκδοση της PHP, όπως για παράδειγμα την 5.2, να την επιλέξουν. Η επιλογή γίνεται μέσα από τον cPanel λογαριασμό που σας διαθέτουμε.

Πως μπορώ να επιλέξω άλλη έκδοση της PHP

Πολύ απλά συνδεθείτε στο cPanel σας και στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στην κατηγορία "Software", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Select PHP Version" .

2. Από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο (drop down box), επιλέξτε την έκδοση της PHP που θέλατε να τρέχει στο λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Set as Current". Αν θέλετε και πάλι να αλλάξετε για να πάτε πίσω στην προεπιλεγμένη έκδοση PHP που τρέχει στον server, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "Native" από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

3. Αφού επιλέξετε την PHP έκδοσή σας, θα δείτε μια λίστα των διαφόρων ενοτήτων της PHP που μπορείτε να εκτελέσετε. Αν γνωρίζετε ποιες συγκεκριμένες ενότητες χρειάζεται η εφαρμογή σας για να τρέξει (ενημερωθείτε από τον κατασκευαστή της εφαρμογής σχετικά με αυτό), τότε μπορείτε να τα επιλέξετε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Χρήση προεπιλογών" (Use Defaults) για να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες ενότητες που τρέχουν στο server σαν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις PHP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο PHP Selector καθορίζει την έκδοση της PHP ανά λογαριασμό cPanel. Δεν είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την έκδοση της PHP ανά φάκελο (folder). Έτσι, εάν έχετε διαφορετικά  PHP scripts, που εκτελούνται σε ένα μόνο λογαριασμό cPanel και το καθένα απαιτεί μια διαφορετική έκδοση PHP, τότε μερικά από αυτά δεν θα τρέξουν. Για να μπορέσουν να εκτελούνται με την σωστή έκδοση PHP, θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς ατομικούς λογαριασμούς φιλοξενίας cPanel. (Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε έναν λογαριασμό μεταπωλητή)

  • php
  • 76 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο
Ήταν χρήσιμη η απάντηση;

Συναφή Άρθρα

Ανέβασμα αρχείων στα αιτήματα υποστήριξης

Για να κάνουμε upload αρχεία στα αιτήματα υποστήριξης προχωράμε με τα παρακάτω βήματα: Login...

Ενεργοποίηση SSI στον server με χρήση της .htaccess

To enable SSI either create a file simple called .htaccess or edit your existing .htaccess file...

Password Protect Directories

Για να προστατέψετε έναν φάκελο με κωδικό: Συνδεθείτε στο cPanel λογαριασμό σας και κάντε κλικ...

Μπλοκαρισμένη IP

Όλα τα συστήματά μας διαθέτουν το σύστημα Imunify360 της Cloudlinux για προστασία.Κάθε απόπειρα...