Πώς μπορώ να εκτελέσω την PHP έκδοση που θέλω για τη φιλοξενία του λογαριασμού μου;

* Αυτό το άρθρο ισχύει για πελάτες με Cloud Linux Hosting και μεταπωλητές. Ο PHP Selector δεν είναι διαθέσιμος στα VPS πακέτα.

Από προεπιλογή, όλα τα Cloud Linux πακέτα μας και τα πακέτα μεταπωλητών μας τρέχουν πάντοτε την τελευταία σταθερή έκδοση της PHP.  Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, πολλές παλιές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται από τις νεότερες εκδόσεις της PHP (δεν είναι συμβατές) και ως εκ τούτου δεν μπορούν πλέον να εκτελστούν. Γι' αυτό το λόγο, δίνουμε την δυνατότητα της επιλογής των εκδόσεων εύκολα και απλά. Θα πρέπει να επισημάνουμε, πως οι εφαρμογές που τρέχουν με παλιές εκδόσεις PHP, θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναβαθμίζονται, γιατί από κάποια στιγμή και μετά, δεν θα υπάρχει πλέον έκδοση εγκατεστημένη στον server για να τις υποστηρίξει.

Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, σας διαθέτουμε ένα εργαλείο που ονομάζεται "PHP Selector". Το εργαλείο αυτό είναι μέρος του CloudLinux λειτουργικού συστήματος και επιτρέπει στους χρήστες, να επιλέξουν την έκδοση της PHP που θα ήθελαν να τρέχουν στον λογαριασμό φιλοξενίας τους. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που χρειάζονται πχ μια παλαιότερη έκδοση της PHP, όπως για παράδειγμα την 5.2, να την επιλέξουν. Η επιλογή γίνεται μέσα από τον cPanel που σας διαθέτουμε.Πως μπορώ να επιλέξω άλλη έκδοση της PHPΠολύ απλά! Απλά συνδεθείτε στο cPanel σας και στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:


1. Κάτω από την επιλογή "Software/Services", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Select PHP Version" .

2. Από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο (drop down box), επιλέξτε την έκδοση της PHP που θέλατε να τρέχει στο λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Set as Current". Αν θέλετε και πάλι να αλλάξετε για να πάτε πίσω στην προεπιλεγμένη έκδοση PHP που τρέχει στον server, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε "Native" από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

3. Αφού επιλέξετε την έκδοση PHP σας, θα δείτε μια λίστα των διαφόρων ενοτήτων της PHP που μπορείτε να εκτελέσετε. Αν γνωρίζετε ποιές συγκεκριμένες ενότητες χρειάζεται η εφαρμογή σας για να τρέξει (ενημερωθείτε από τον κατασκευαστή της εφαρμογής σχετικά με αυτό), τότε μπορείτε να τα επιλέξετε, αλλιώς μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Χρήση προεπιλογών" (Use Deafaults) για να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες ενότητες που τρέχουν στο server σαν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις PHP.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο PHP Selector καθορίζει την έκδοση της PHP ανά λογαριασμό cPanel. Δεν είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την έκδοση της PHP ανά κατάλογο (folder). Έτσι, εάν έχετε διαφορετικά  PHP scripts, που εκτελούνται σε ένα μόνο λογαριασμό cPanel, και το καθένα να απαιτεί μια διαφορετική έκδοση PHP, τότε μερικά από αυτά δεν θα τρέξουν. Για να μπορέσουν να εκτελούνται με την σωστή έκδοση PHP, θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς ατομικούς λογαριασμούς φιλοξενίας cPanel. (Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε έναν λογαριασμό μεταπωλητή.)

  • 1 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο
Ήταν χρήσιμη η απάντηση;

Related Articles

Upload αρχεία

Για να κάνουμε upload αρχεία προχωράμε με τα παρακάτω βήματα:1. Login στον λογαριασμό σας.2....

Ενεργοποίηση SSI στον server με χρήση της .htaccess

To enable SSI either create a file simple called .htaccess or edit your existing .htaccess file...

Password Protect Directories

Για να προστατέψετε έναν φάκελο με κωδικό: Συνδεθείτε στο cPanel και κάντε κλικ στο εικονίδιο...

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό σας cPanel (Two way account authentication)

Η φιλοξενία των ιστοσελίδων σας μπορεί να χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2fa) για...

Μπλοκαρισμένη IP

Όλα τα συστήματά μας διαθέτουν το Imunify360 της Cloudlinux για προστασία.Κάθε απόπειρα...