Ποια είναι η διαφορά μεταξύ POP και IMAP, και ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω ;

Το POP είναι ένα πρωτόκολλο για την επικοινωνία με το διακομιστή email σας . Παρέχει απλό download και delete (κατέβασμα αρχείων και διαγραφή). Εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν POP μπορούν να συνδεθούν, να ανακτήσουν όλα τα μηνύματα,  να τα αποθηκεύσουν στον υπολογιστή σας ως νέα μηνύματα , να τα διαγράψουν από το διακομιστή , και στη συνέχεια να  αποσυνδεθούν.

Ο POP λογαριασμός παρέχει μια καλύτερη μέθοδο για πρόσβαση στο email σας από έναν υπολογιστή ή συσκευή , κρατώντας τα email σας αποθηκευμένα στον υπολογιαστή ή στη συσκευή σας, χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης από τον email λογαριασμό στο Server.

Το IMAP e-mail πρωτόκολλο - για τη συγχρονισμένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από πολλαπλές συσκευές

Σε αντίθεση με το POP , το πρωτόκολλο IMAP προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του διακομιστή email σας και τις εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας . Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειες που εκτελούνται από τη μία πλευρά της σύνδεσης ( π.χ. μετακίνηση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα φάκελο μέσω του iPhone σας) θα εμφανιστούν αμέσως και αυτομάτως σε όλες τις άλλες πλευρές της σύνδεσης ( π.χ. θα δείτε για παράδειγμα ότι το email σας έχει μεταφερθεί τόσο στον webmail λογαριασμό σας, όσο και του Email Client σας) .

Το IMAP παρέχει μία καλύτερη μέθοδο για πρόσβαση στο email σας από πολλαπλές συσκευές και περιοχές, και συγχρονίζει τις ενέργειές σας σε όλες. Αν ελέγξετε το email σας στο χώρο εργασίας σας, στο κινητό σας τηλέφωνο , και πάλι στο σπίτι , το IMAP εξασφαλίζει ότι τα ίδια τα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φακέλων είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή. Αν έχετε διαβάσει τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια συσκευή , θα σημανθούν πως έχουν διαβαστεί σε όλες τις συσκευές, αλλά συγρόνως θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να τα διαγράψετε ή να τα αρχειοθετήσετε .Το μειονέκτημα είναι πως αν δεν τα διαγράψετε ποτέ, θα σας γεμίσει ο email λογαριασμός στον διακομιστή και θα μπουκώσει, με συνέπεια να μην μπορείτε να δεχθείτε άλλα email, μέχρι να απελευθερωθεί χώρος.

Η ΚΟΝΕΤ συστήνει στους πελάτες της την χρήση της POP τεχνολογίας ώστε να εξασφαλίζετε η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λογαριασμού σας.

  • pop, imap, email
  • 130 Χρήστες το βρήκαν χρήσιμο
Ήταν χρήσιμη η απάντηση;

Συναφή Άρθρα

Ρυθμίσεις POP/SMTP για cPanel

Προκειμένου να συνδέσετε τον Email Client σας με την Email διεύθυνσή σας, θα χρειαστεί να...

Δημιουργία cPanel Email σε ένα iPhone ή iPad

Ημερομηνία αλλαγής: 08/12/2018 Για να συνδέσετε ένα cPanel Email λογαριασμό σας με το iPhone ή...

Σύνδεση στο webmail για λογαριασμούς CPanel και Parallels PLESK

Η σύνδεση στο webmail γίνεται δίνοντας στο πάνω μέρος του Web Browser τη...

Ενημέρωση στην κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Προκειμένου να ευθυγραμμιστεί το σύστημα του διακομιστή αλληλογραφίας με το ισχύον βιομηχανικό...